Quality of Living Survey (2014)

Uit Netwerk Wiki | Zicht op het netwerk
Ga naar: navigatie, zoeken

Quality of Living Survey (2014) [1] is een (jaarlijks) onderzoek van Mercer naar de kwaliteit van leven om werknemers van multinationals en andere organisaties eerlijk te kunnen compenseren wanneer zij geplaatst worden op internationale opdrachten. Twee gemeenschappelijke prikkels zijn de kwaliteit van levensonderhoud en een mobiliteitspremie. Beide premies compenseren de afname van de levenskwaliteit wanneer iemand werkt in het buitenland.


Waar gaat het over?

Het Mercer rapport geeft waardevolle informatie en doet aanbevelingen voor meer dan 460 steden over de hele wereld. De rangschikking gaat over 223 van deze steden. De informatie en aanbevelingen zijn niet gebruikt voor de factsheets. Alleen de top-tien-steden zijn opgenomen in het topstedenoverzicht.


Proces achter de studie

Er zijn 39 factoren binnen tien categorieën toegepast om te kunnen berekenen wat een expat aan premies kan verwachten wanneer een significante verslechtering van de levensomstandigheden in het nieuwe gastland plaatsvindt. De rapporten zijn gebaseerd op het jaarlijkse Kwaliteit van Leven onderzoek van Mercer. De vragenlijst is ontwikkeld door internationale Mercer-professionals die nauw samenwerken met grote multinationals en deskundigen in het veld. Veertien factoren die deel uitmaken van het dagelijks leven van expats en hun families, zijn beoordeeld op basis van een vergelijking tussen meer dan 130 steden om de juiste premie te kunnen bepalen.

Deze aanpak leverde een aantal mogelijke bronnen op die kunnen worden toegevoegd aan nieuwe methoden van onderzoek. Dit is mogelijk gemaakt door gebruik te maken van nieuwe categorieën en door het versterken van de bestaande kwalitatieve scoresystemen met een kwantitatieve benadering. Verschillende indicatoren hebben de aangepaste index beïnvloed om het best cities ranking and report te bepalen. Opvallend was de introductie van de ‘isolatie’-indicator. Deze indicator speelde een belangrijke factor in het verplaatsen van Hong Kong naar de top van de ranglijst, boven steden als Amsterdam, Sydney en Berlijn.


Kernwoorden

leefomgeving, wonen