Urban Development in the EU: 50 projects supported during 2007-2013 (2013)

Uit Netwerk Wiki | Zicht op het netwerk
Ga naar: navigatie, zoeken

Urban Development in the EU: 50 projects supported during 2007-2013 [1](2013) is een verzameling van vijftig goede voorbeelden die ingaan op hoe steden lokaal reageren op stedelijke uitdagingen binnen het cohesiebeleid van 2007 tot 2013.


Waar gaat het over?

De huidige uitdagingen vragen om steden die aandacht besteden aan betrokkenheid op het gebied van goede leefomstandigheden voor iedereen. De vijftig cases zijn gekozen om acht thema’s te illustreren en om te komen tot een breed scala aan verschillende steden binnen de Europese Unie. De steden demonstreren de brede reikwijdte van activiteiten die uitgevoerd kunnen worden met steun van Europese structuurfondsen.

Proces achter de studie

De methodologie van de studie omvatte de selectie van de case studies, het opstellen van de richtlijnen voor het produceren, het bewerken van de post-productie fase en de organisatie van een samenwerkingsverband van experts en onderzoekers. De case studies werden geselecteerd door een herhalend proces op basis van de kennis van het vakgebied van experts, thematische coördinatoren, een kernteam, een stuurgroep, DG REGIO geografische desks en bestuurlijke instanties.

Kernwoorden

leefbaarheid, beleid, governance